Цієї неділі віряни східного обряду освячували вербу. В області відбулися богослужіння у 134-рьох культових спорудах. За дотриманням правопорядку та карантину стежили більше сотні правоохоронців. Наші журналісти теж побували в одному із рівненських храмів, де освячували вербу. Чи всі дотримувалися обмежень - далі у сюжеті.

У неділю, 25 квітня, віряни східного обряду відзначили Вербну неділю. Цього дня, традиційно, у храмах відбувається освячення гілок верби.

Це Свято-Георгіївськоге подвор’я у Рівному. На вулиці зібралося більше сотні людей. Більшість із них стоїть в черзі за вербою. Дистанції, як бачимо, немає. Це визнають і прихожани храму.

Як напередодні рекомендувала комісія ТЕБ і НС, всередині церкви повинно бути не більше однієї особи на 4 квадратних метри, а на вулиці – дотримана дистанція не менше, ніж півтори метри. Всередину заходили не всі.

Більшість священників та монахинь були без масок.

Священник Свято-Георгіївського подвор’я Андрій Мельничук посянює, нині карантинних обмежень дотриматися складно.

За дотриманням правопорядку та карантинних обмежень в храмах області стежили і поліцейські, і нацгвардійці.

А це означає, що адміністративних протоколів працівники не складали. Як зазначають правоохоронці, вони проводили роз'яснювальну роботу. Зокрема, і біля Свято-Георгіївського подвор’я.

Нагадаємо, у Вербну неділю християни відзначають вхід Ісуса Христа у Єрусалим. Це шоста неділя Великого Посту, яка припадає за сім днів до Великодня.

Читайте також: У Рівному продовжують карантин та посилюють обмеження на пасхальні вихідні