Оптимізація навчальних закладів. У Корці ймовірно закриють початкову школу та ліцей. Попри те, що заклади заповнені, як зазначають їхні керівники. Куди пропонують перейти дітям та чому батьки категорично проти - дізнавалася Анастасія Ковальчук.

Невдовзі у Корці планують оптимізувати одразу два навчальних заклади, тобто ліквідувати їх. До списку потрапила і загальноосвітня школа першого ступеня. Загалом тут навчається 63 дитини і працює п'ятеро вчителів. Серед них - тих, хто підтримує оптимізацію, немає, каже директорка. Пані Валентина проводить невелику екскурсію, показує, що вдалося зробити коштом батьків та руками вчителів.

Батьки кажуть, не хочуть змінювати вчителів, адже діти ще малі, і їм складно буде звикати до нових умов. Додають, що незручним інший заклад буде ще й територіально.

Де будуть навчатися діти з корецької школи першого ступеня поки ні вчителі, ні директорка точно не знають.

А це ще один корецький навчальний заклад, що підпадає під оптимізацію. Школа-ліцей, де вчаться діти 5-11 класів. Ось що пропонують зробити з ліцеєм.

Частина учнів ліцею доїжджають сюди із навколишніх сіл. Серед них Віта Довгалюк. Дівчина каже, якщо доведеться перейти в іншу школу, діставатися на уроки буде вкрай незручно.

Вчителі хвилюються, що якщо школу закриють. Вони залишаться без роботи.

Голова Корецької громади Людмила Дмитрук каже, причина оптимізації у тому, що освіта обходиться дорого. Проте скільки саме на неї витрачають називати відмовляється. Розповідає можлива оптимізація ще й наступного року. Йдеться про першу школу.

В обласному управлінні освіти коментувати сьогодні ситуацію відмовилися. Зазначили, що всі рішення приймають громади. І справді, останнє слово за депутатами Корецької територіальної громади. Рішення про оптимізацію шкіл, ймовірно, приймують на сесії, 23 квітня.

Читайте також: На Рівненщині син побив матір та намагався вчинити самогубство (ВІДЕО)