У Рівненському міському суді розглядають справу ексочільника рівненського ДАБІ Ігора Мічуди. Нагадаємо, його затримали у 2019 році за звинуваченням у вимаганні й одержанні 400 тисяч гривень хабара. Нині вже другий рік розглядають резонансну справу. Чим завершилось сьогоднішнє засідання, знає Павло Невесенко.

Це відео дворічної давнини. На ньому правоохоронці затримують тоді ще керівника рівненського ДАБІ Ігора Мічуду. Його звинувачують у змові з сином і вимаганні хабара. Ціна питання 400 тисяч гривень. Півроку обвинувачений перебував у СІЗО. А у 2020 році його поновили на посаді. Пізніше верховний суд України виправдав екс-посадовця, мовляв договір на 400 тисяч гривень був правомірним. Зараз же Ігор Мічуда ходить на засідання, по суті, які ще жодного разу не розглядались.

Сьогодні розгляд по суті справи знову не відбувся. Причина неявка прокурора Руслана Ящука.

Ще одна обвинувачена у цій справі - бухгалтерка фірми, яка за версією обвинувачення теж причетна до злочину, Олена Кравчук не з'явилася до суду через народження дитини.

Нагадаємо, у жовтні минулого року в ефірі телеканалу "Рівне 1" Ігор Мічуда розповів, справа проти нього сфабрикована та назвав замовників.

Ми намагалися зв'язатися з військовою прокуратурою західного регіону, аби там прокоментували обвинувачення інкриміновані Ігорю Мічуді, втім, наші запити залишились без відповіді.

Нагадаємо, Ігор Мічуда також був фігурантом декількох розслідувань агенції "4 влада". Журналісти пов'язують Ігоря Мічуду з появвою скандального будівництва біля краєзнавчого музею у Рівному по вулиці Толстого, 10.

Наступне судове засідання у цій справі має відбутися 28 квітня.

Читайте також: 3 вантажівки та 2 легкових авто: подробиці нічної ДТП у Колоденці