Костопільський стадіон "Колос" невдовзі відкриють. Його реконструкцію почали ще кілька років тому. За цей час оновили трибуни, облаштували бігове покриття і не тільки. Вартість робіт - більше 15-ти мільйонів гривень. Який стадіон зробили на ці гроші - бачила Анастасія Ковальчук.

Довгоочікуваний стадіон у Костополі невдовзі відкриють. Реконструкцію "Колосу" розпочали ще в 2017 році. Загальна вартість робіт - близько 15-ти мільйонів. Найбільше грошей виділив Державний фонд регіонального розвитку, також кошти вдалося отримати з обласного та місцевих бюджетів. За ці гроші відремонтували трибуни та приміщення під ними, облаштували роздягальні, забезпечили тут гарячу воду та опалення.

Валерія відвідує костопільську спортивну школу, що розташована поруч 7 років. Тут, на стадіоні, дівчина тренується чи не щодня.

Раніше тут був асфальт, його зрізали і натомість зробили сучасні бігові доріжки за технологією Conipur. Гарантія на покриття п'ять років. До слова, стадіон "Колос" існував тут ще в 30-х роках минулого століття.

Степан Янчук каже, для стадіону потрібно придбати бар'єри для стрибків, мати, облаштувати сектор для метання дисків. Цього поки що немає. Однак, невдовзі тут також повинне з'явитися освітлення. Хоч роботи завершили ще торік, відкриття стадіону затягнулося.

Офіційне відкриття стадіону запланували на 17 квітня. Саме в цей день, відбудеться і відкриття Чемпіонату з легкої атлетики. Сюди приїдуть юнацькі чоловічі і жіночі команди. Стадіон належить місту, а отже тут зможуть займатися усі охочі, зокрема легкоатлети, футболісти і не тільки.

Читайте також: В області незабаром запрацює система "Безпечна Рівненщина"