Біля Здолбунова горів будинок з тваринами. 24 коти та 10 собак загинули. Нагадаємо, у селі Здовбиця жінка утримувала неофіційний притулок для тварин. У своєму будинку та на подвір'ї прихистила більше сотні котів та собак. Вчора в її оселі спалахнула пожежа. Тварини втікали, як могли. Але врятувались не всі. Юрій Чорнобривець продовжить.

У селі Здовбиця поблизу Здолбунова згорів притулок для тварин. Ним опікується місцева волонтерка Ніна Кондратюк. Відомо, що пані Ніна понад 15 років займається прихистком для безпритульних котів та собак. Розповідає, що відлучилася на 5 хвилин за дровами, бо саме готувала їсти.

Як пояснила нам Ніна Кондартюк, що раніше у, так званому, притулку перебувало 203 собаки та 60 котів. На запитання, чому вона вирішила допомагати тваринам, що могло стати причиною пожежі та яка рекція сусідів на таке товариство, ми почули наступне.

Сусіди кажуть, пожежа це звісно жахливо, але терпіти сусідство з тваринами вже стомились.

Пожежники, які приїхали за 5 хвилин до палаючого будинку, пояснили що ж насправді трапилося у цьому притулку та розповіли причину пожежі і її наслідки.

Деяким тваринам вдалося уникнути загибелі, вони повибігали з будинку на вулицю. Іншим пощастило менше. 34 загинули. Міський голова Здолбунова розповідає, що неодноразово мав діалог з Ніною Кондратюк, але користі з того не було ніякої.

Владислав Сухляк додає, що на утримання тварин у пані Ніни немає жодних документів. Вся її діяльність відбувається виключно на волонтерських засадах і з її власного бажання. До слова, тепер жінці ніде жити. Перекриття будинку знищене. Але залишати собак і котів, які вижили - Ніна Кондратюк не збирається. Каже, лишиться тут, але як буде жити в майже знищеному будинку - не знає.

Читайте також: Патрульна поліція Рівненщини інспектує дороги, вулиці та залізничні переїзди (ВІДЕО)