Щеплення цією вакциною розпочнеться 18 квітня

 Сьогодні в Україну прибули 117 тис. доз вакцини від COVID-19 Comirnaty.виробництва Pfizer-BioNTech, яку Україна отримала в рамках механізму COVAX, про це повідомляє головний санлікар країни Віктор Ляшко. 

За його словами, щеплення вакциною Comirnaty розпочнеться вже 18 квітня із Київської області. А з 19 квітня - по всій Україні.

Цією вакциною у першу чергу щеплюватимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім - працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

У кожну з областей та в м. Київ надійдуть по 1170 доз. Разом із вакцинами розвезуть розчин для їхнього розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів.

Віктор Ляшко нагадав, що вакцина виробництва Pfizer-BioNTech повинна зберігатися та транспортуватися за температури в межах від -60 °C до -80 °C.

Для перевезення перших 117 тис. доз вакцини від Pfizer, які Україна отримала в межах міжнародної ініціативи СOVAX, за результатами відкритого тендеру проектом «Безпечні та доступні ліки» (SAFEMed, USAID) обрали приватну логістичну компанію ТОВ «Фармасофт»

Читайте також: Зеленський підписав закон, який прирівнює е-паспорти до паперових