Адвокат обвинуваченої клопотав про закритий розгляд справи

У Рівненському міському суді визначились із датою розгляду справи скандальної стоматологині Інни Кравчук, яку обвинувачують у побитті дітей. 

Попередні рази засідання у підготовчому засіданні двічі переносили. адже на суд не приходив адвокат обвинуваченої. Минулого разу захисник обвинуваченої клопотав про перенесення засідання у зв'язку з тим, що брав участь в іншій справі на території іншої області. 

На останньому засіданні адвокат обвинуваченої знову звернувся до суду з проханням проводити засідання у закритому режимі, бо, мовляв, справа стосується інтересів малолітніх дітей. 

Проте проти цього виступили адвокат потерпілих та самі потерпілі. Вони наполягали на відкритому розгляді справи. 

- В інтересах потерпілих є викллючно відкритий розгляд даного провадження. Це не порушує їхніх інтересів та прав, - сказав представник потерпілих Ярослав Калька. 

Тож суд відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про закрите засідання. 

Крім того суддя Микола Бердій призначив розгляд справи по суті на 28 квітня, 10.30. 

Прокурорка Ілона Ютовець просила суд розглянути клопотання про обрання обвинувачені запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, однак, суддя заявив, що це клопотання розглядатимуть уже у наступному засіданні. 

Нагадаємо, проти Інни Кравчук відкрили чотири кримінальні справи. Як стало відомо, лікарку було позбавлено лікарської ліцензії, однак, вона продовжувала приймати пацієнтів. 

За неналежне виконання професійних обов'язків та нанесення легких тілесних ушкоджень лікарці загрожує покарання у вигляді штрафу до 850 гривень. 

Читайте також: На Рівненщині судитимуть чоловіка за неправдиве свідчення про вбивство