Джерело: Рівненська облдержадміністрація
У Рівненській області поступово вдосконалюють систему шкільного харчування у закладах освіти. А нещодавно на рівні держави прийнято оновлені нормативи шкільного харчування. Це перший і важливий етап реформування шкільного харчування.

Як повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, 60% закладів загальної середньої освіти Рівненської області частково чи у повні мірі перейшли на оновлене меню (за збірником Євгена Клопотенка). При цьому середня вартість одноразового безоплатного гарячого харчування складає 18-20 грн.

Так, у закладах загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади організовано мультипрофільне харчування («шведський стіл»). У Володимирецькому районному колегіумі із 2018-2019 навчального року запроваджено електронну систему «Дабл-меню», за якою учні або батьки із запропонованих варіантів обирають страви. Зразки меню щотижня розміщують на сайті закладу у розділі «Меню», а учасники освітнього процесу обирають бажане.

«Загалом у школах області харчуванням охоплено 80% здобувачів освіти, у тому числі гарячим харчуванням - 60% учнів, з яких 37% - діти пільгових категорій (18 436 дітей, які харчуються за кошти державного бюджету). Тільки торік обладнання харчоблоків оновили в 98 навчальних закладах, на здорове харчування у школах спрямована ініціатива «Чесний продукт», - зазначив Сергій Подолін.

Нагадаємо, у 2020 році відбулися законодавчі зміни, які дали можливість реформувати систему шкільного харчування. Зокрема, торік затвердили оновлений Санітарний регламент, нові гігієнічні вимоги до виробництва та обігу продуктів в школах, розробили методичні вказівки щодо закупівлі продуктів.

Нещодавно Кабмін оновив норми та порядок організації харчування школярів. Тож усі школи Рівненщини зобов’язані з 1 вересня оновити меню для учнів.

Читайте також: Цьогоріч рівненські одинадцятикласники не складатимуть ДПА