Трохи більше 20 тисяч гривень штрафу заплатить вже екс-завідувачка кафедри одного з університетів Рівного за хабар, отриманий від студентів. Жінку влітку минулого року спіймали "на гарячому". 700 доларів та 1400 гривень отримала від старости за успішне проходження екзамену групою. Викладачка свою чергу вину визнала. Вже сьогодні почула свій вирок. Яке покарання отримала жінка та чи залишиться вона працювати у виші - дізнавався Дмитро Тригубець.

Завідувачку кафедри Рівненського державного гуманітарного університету Лілію Савчин, яку указом Володимира Зеленського було визнано заслуженою діячкою мистецтв України, влітку минулого року спіймали на хабарі. Вже в ході розгляду справи у міському суді Рівного - жінка визнала свою вину: пішла на співпрацю зі слідством та підписала угоду з прокурором. Що й допомогло їй уникнути реального терміну та отримати мінімальне покарання у вигляді штрафу.

Згідно з матеріалами справи, жінка отримала 700 доларів та 1400 гривень від старости за успішне проходження екзамену групою. За частиною 3 статті КК, за якою їй оголосили підозру, передбачено позбавлення волі від 5 до 10 років. Однак, частину статті змінили, адже слідство не довело факт вимагання хабара, а сама ж викладачка визнала свою вину та розкаялася. Прокурор пояснив, жінка і далі має право викладати у виші.

На кафедрі хореографії, яку очолювала, зараз Лілія Савчин не працює. Про це нам розповіли її колеги. Кажуть, комунікація з жінкою інколи не складалась, адже вона не була фахівцем з хореографії, а порадами колег по кафедрі часто нехтувала.

Нам стало відомо, що жінка наразі все ж працює в університеті, проте вже на кафедрі історії. Саме туди ми і завітали, аби перевірити цю інформацію. На кафедрі та в деканаті нам відмовились будь-що коментувати, однак пізніше у відділі комунікації університету повідомили - пані Лілія наразі справді перебуває у штаті та здійснює викладацьку діяльність.

Чи залишиться працювати екс-завідувачка вже на іншій кафедрі університету - питання відкрите, і вирішиться вже найближчим часом його керівництвом.

Всю суму хабара буде повернуто старості групи, а Лілія Савчин згідно з рішенням суду заплатить штраф у сумі 20 тисяч 400 гривень.

Читайте також: На Дубенщині неповнолітня дівчинка три доби не з'являлась вдома