У Рівному запустять новий маршрут. Невдовзі по вулицям міста курсуватиме нове маршрутне таксі під номером 31. Транспортне сполучення поєднуватиме мікрорайон «Щасливе» з автостанцією «Чайка» та автовокзалом «Центральний». Проте, не всі рівняни задоволені новим маршрутом. Чому розповість Ілля Томашевський.

Вигідний маршрут чи комерційна справа для галочки. Вулицями Рівного вже найближчим часом буде курсувати громадський транспорт за новим напрямком. 31 маршрут сполучатиме мікрорайон «Щасливе» з автостанцією «Чайка» та автовокзалом «Центральний».

Новий маршрут дозволятиме легше дістатися до віддалених куточків міста, куди раніше потрібно було робити як мінімум дві пересадки. Проте, далеко не всі задоволені новим маршрутом. Мешканці на вулиці Костромській обурені діями влади. Кажуть, що вже давно просили облаштувати біля них зупинку громадського транспорту. Адже змушені йти кілометри, аби дістатися хоча б якоїсь зупинки.

Люди обурені, адже не мають навіть пішохідних переходів біля обіцяних зупинок, через що постійно ризикують своїм життям. Ще декілька років тому вони отримали усі погодження та документи і навіть розробили проект. Втім, досі біля мікрорайону, де проживають тисячі людей - немає ні зупинок, ні пішохідних переходів.

Про відсутність зупинок та пішохідних переходів, необхідних для повноцінного маршруту, в управлінні транспорту знають. Проте кажуть, що будуть виправляти недоліки поступово. Як швидко вони це зроблять - невідомо. Разом з тим, у поліції дали декілька місяців, для управління, на виправлення усіх мінусів. В іншому випадку, ймовірно, що новий маршрут припинить свою роботу.

Відтак, новий 31-й маршрут відкриють 12 квітня. У цей день запустять перший пробний рейс, а вже 13 квітня – маршрут запрацює повноцінно.

Читайте також: У Рівному горіла трава біля Монумента Вічної Слави