Люди придбали квартири у житловому комплексі, проте його не можуть збудувати вже кілька років. Забудовник перестав виходити на зв'язок. Тож вкладники змушені оббивати пороги кабінетів чиновників, поліції, прокуратури і не тільки. Більше - далі у сюжеті.

Біля будівельного майданчика Ірина із маленьким сином. Тут мала би бути багатоповерхівка з її квартирою. Кілька років Ірина з чоловіком збирала гроші на власні квадратні метри, а нині вони змушені орендувати житло. Адже будинок так і не звели.

Ірина Козачук придбала двокімнатну квартиру вартістю більше 25 тисяч доларів у житловому комплексі "Ріверсайд". Три секції тут таки звели, а далі будівництво заморозили. Нині на будівельному майданчику лише фундамент, кран та залишки цементу. Хоча ще торік, тут мали би бути квартири для більше ніж пів сотні людей, які за них заплатили.

Навпроти - здані в експлуатацію три секції "Ріверсайду". В яких, до слова, не обходиться без проблем з комунікаціями. Адже за словами мешканців, трансформаторну підстанцію не добудували.

Будівництво "Ріверсайду" розпочала компанія ДБН. Її директор Олексій Лисюк не виходить на зв'язок ні з вкладниками, ні з журналістами. Донедавна, він працював заступником голови Хмельницької обласної державної адміністрації. Чим займається зараз невідомо. А тим часом, вкладники півтора роки оббивають пороги чиновників, поліції, прокуратури і не тільки, аби будівництво продовжили. Проте, все марно. Досудове розслідування триває, а ось підозру поки нікому не повідомили.

Ошукані вкладники спілкувалися з секретарем Рівнеради. Вже не вперше. Як діяти вкладникам далі в міській раді поки не знають. Вони не єдині, кого ошукала компанія ДБН. Таких людей у Рівному - більше трьох сотень. Адже ДБН почала будувати ще три об'єкти. Йдеться про житлові комплекси "Шоколад", "Флагман" та "Ерсте-Хаус". Там також затягнулося будівництво. Вкладники неодноразово виходили на протести, адже заплатили гроші і залишилися без квартир. Попередня міська влада таки звернули увагу на цю проблему і знайшла іншого забудовника. "Група Смарт" добудовує ці три об'єкти. Усі вони - збиткові, каже керівник компанії. Взявся за будівництво через домовленість з міськрадою.

Усі три довгобуди Олександр Гусарук обіцяє добудувати в наступному році. Каже, хоч роботи тут тривають, міська влада домовленостей не виконала. Пояснює, три благодійні об'єкти вже має. А за четвертий, власне, "Ріверсайд" братися не хоче. Розповідає, ситуація складна. Людям радить бути наполегливими, звертатися до забудовників і до влади з пропозиціями.

Читайте також: У Рівному розпочали благоустрій на вулиці Чорновола