Іпотека під 7 відсотків річних на житло вартістю до двох з половиною мільйонів гривень тепер стала реальністю. При цьому позичальник має можливість взяти кредит на 20 років. Які умови цієї програми та чи користується вона популярністю на Рівненщині, дізнавався Дмитро Тригубець.

Пані Неоніла взяла іпотеку на квартиру у новобудові площею 45.9 квадратів. Жінка каже, такий кредит на житло вартістю в 31 тисячу доларів - це вигідна пропозиція. Передусім через те, що термін його погашення для неї складає 20 років.

"Іпотека під 7%" - ініціатива влади, яка почала діяти вже з березня. Наразі цю програму кредитують вісім банків. ЇЇ суть полягає в тому, що людина, яка бере іпотеку, платить 7 відсотків річних, решту покриває держава з Фонду розвитку підприємництва.

Ця програма дає можливість купити житло у новобудові для економічно-активного населення. Ті, у кого місячний дохід перевищує в десять разів середню заробітну плату в регіоні, прогнозовано не зможуть скористатись кредитом, адже фактично його і не потребують. Житло для одинокого клієнта або сім'ї з двох осіб не зможе перевищувати 50 квадратних метрів. Однак при наявності дитини плюсується по 20 квадратів за кожну.

За умовами програми "Іпотека під 7%" сума можливого кредиту на житло становить від 100 тис. до 2 з половиною млн. гривень. Строк іпотеки встановлений в межах від одного до двадцяти років. Від старту програми на Рівненщині, банки уже отримали понад сотню заявок.

Читайте також: У Рівному запустять 31-й транспортний маршрут (СХЕМА РУХУ)