Коронавірус не відступає, тож все більше людей потребують госпіталізації. Вільних місць у лікарнях Рівненщини було обмаль. Відтак, в обласному управлінні охорони здоров'я вирішили перепрофілювати кілька медзакладів для лікування хворих на COVID. В одній із таких лікарень побувала Анастасія Ковальчук.

Через збільшення випадків, що потребують госпіталізації, у Здолбунівській лікарні облаштували додаткових 70 місць для пацієнтів з ковідом. Тож тепер в медзакладі 180 ліжок для хворих коронавірусом.

Вікторія Шевчук розповідає, в приймальне відділення приходять ті, кого направив сімейний лікар або ж привезла швидка. Нині у Здолбунівській лікарні перебуває 93 хворих на коронавірус. Третина з них - рівняни, каже директор закладу. І до цього ставляться з розумінням. Адже в обласному центрі місць не вистачає . Нових пацієнтів довелося забезпечувати і киснем.

Жителі Здолбунова, які хворіють не коронавірусом без медичної допомоги не залишились. Адже поліклініка і надалі працюватиме. Якщо госпіталація буде пов'язана із іншими недугами, людей прийматимуть в рівненських медзакладах. До слова, перепрофілювати довелося не одну лікарню в області.

Крім того, каже Олег Вівсянник, звернулися до Міністерства охорони здоров'я щодо надання дозволу на перепрофілювання Радивилівської та Млинівської лікарень.

Читайте також: На Рівненщині за добу виявили 666 нових випадків COVID-19, померло 10 людей