На 51-му році обірвалося життя керівника Здолбунівського краєзнавчого музею Олега Тищенка. Чоловік захворів на коронавірус і зранку 6 квітня його серце перестало битись. О 15 годині на здолбунівському кладовищі його поховали. Попрощатися з чоловіком прийшло більше 100 людей. Детальніше дивіться у сюжеті Ольги Мосійчук.

Ось таким Олег Тищенко запамятається своїм колегам. Роботі, кажуть, віддавався на повну. Завдяки чому й вдалося облагородити занедбану будівлю Здолбунівського краєзнавчого музею, керівником якого він і був.

Він умів розповідати дітям про історичні події так, що його не лише було цікаво слухати, а й спостерігати за ним.

Про те, що чоловік разом із сім'єю заразився коронавірусом стало відомо в кінці березня. Тоді ж небайдужі ще перераховували кошти на лікування. Оскільки перебував він у важкому стані, а необхідних коштів у родини не було. Його підключили до апарату штучної вентиляції легень. Однак зранку 6 квітня мережу сколихнула трагічна звістка.

Олег Тищенко був автором статтей на історичну тематику не лише в Україні, а й за кордоном. А книга "Здолбунів на Волині:історичний вернісаж" перемогла у номінації "Краще історико-краєзнавче видання".

До слова на спомин про нього і на його честь у Здолбунівському гідропарку висадили 100 лип, 60 сосон, 20 кленів, 20 грабів, 10 лісових черешень, 10 акацій та 5 дубів. 

Читайте також: Директор здолбунівського музею помер від COVID-19