Україна без Криму. Так надрукували карти у підручниках для школярів. Мова йде про книги з історії України для 9-10 класів. Як проходить навчання у рівненських школярів по таких підручниках, розповість Ілля Томашевський.

Технічна помилка чи проросійське навіювання. У двох підручниках з історії знайшли карту України без анексованого півострова. Через це комунальне підприємство "Рівнекнига" вилучило з продажу усі підручники з історії, у яких на невеликому малюнку Україна була позначена без Криму.

У підручниках для учнів 9-10 класів цього автора чітко видно, що карта України зображена без півострова Крим. Ми поспілкувалися із рівненськими вчителями з історії щодо цього інциденту. Проте, вони кажуть, що далеко не у всіх школах навчаються за таким підручником. Адже вчителі теж перевіряють якість та компетентність змісту.

Відомо, що скандальні підручники мають позначку "Рекомендовано Міністерством освіти і науки". Цю книгу автора Олексія Струкевича книгарні Рівного брали із видавництва "Грамота". Поспілуватися хоча б з кимось із підприємства в нас не вийшло. Проте, на своїй сторінці у Фейсбук видавництво таки пояснило ситуацію.

Крім того у редакції додають, що робота учнів із цією піктограмою не впливає на здобуття ними історичних знань і формування громадянського світогляду. Так чи інакше, але особистий рейтинг автор та підручник втратили.

Читайте також: Чи добудують дитсадок у Рівному на вулиці Коновальця до кінця року?