Як не використовувати газ для обігріву будинку і втричі економити на світлі? Відповідь на це питання знає рівнянин Микола Сидорук. Чоловік два роки працював над удосконаленням карбонового нагрівача. Каже, завдяки ньому можна підтримувати температуру у кімнаті при мінімальному використанні світла, і не споживати газ. До слова, ціни за використання блакитного палива з початку квітня зросли. Яким чином не переплачувати, дивіться далі у сюжеті.

Частина металевої труби, на яку намотаний дріт. Саме так на перший погляд виглядає обігрівач. Микола Сидорук за такою технологією облаштував у кімнаті конвектор. Каже, завдяки ньому завжди підтримується комфортна температура повітря.

Чоловік зовсім не користувався газом взимку для обігріву будинку. Твердопаливний котел і конвектори з карбоновими нагрівальними елементами.

Нагадаємо, з початку квітня закінчився граничний тариф на газ, який становив 6,99 коп. Тепер ціни коливаються майже до 9 гривень за куб. Микола Сидорук вважає такі ціни захмарними. Обрахував куб газу повинен коштувати не більше 3 гривень.

До слова, Кабінет міністрів України Постановою від 24 березня продовжив дію фіксованої ціни на електричну енергію для побутових споживачів до 1 травня цього року. Відтак, ціна на електроенергію для населення залишається на рівні 1,68 грн за кВт*год. 

Читайте також: У Рівному власники незаконних споруд отримують повідомлення про демонтаж