На Рівненщині прокидаються змії. Лише декілька днів в області спостерігається потепління, а в лісах вже помітили вужів. У селі Довге, що на Сарненщині, упіймали маленьку змію. Відео з нею опублікували у соціальні мережі. На записі чоловік безстрашно тримає плазуна в руках та демонструє на камеру. Ілля Томашевський продовжить.

Пробудження змій масово хлинуло на поліські ліси. З приходом тепла на території Рівненщини, люди почали помічати різні види змій - у лісі, в парку, на вулиці. Разом з тим, не всі знають, як потрібно поводити себе із цими небезпечними створіннями. Спеціалісти зауважують, що змія ніколи не нападає першою. Тому, будучи в лісі потрібно бути обережними та з можливості мати при собі палицю, якою відлякуватиме плазунів.

Найчастіше випадки укусів стаються на Поліссі, де більш лісиста місцевість і люди частіше ходять збирати ягоди чи гриби. Укус змії має важкі прояви та серйозні наслідки. Після укусу на ураженому місці з’являється болючий набряк із множинними дрібними крововиливами. Отрута швидко вражає життєво важливі системи організму людини. Але якщо ви побачили, що змія атакувала, її потрібно знешкодити.

Перш за все рану потрібно обробити спіртовмісними речовинами та вище місця укусу накласти джгут. Після цього потрібно подбати, щоб постраждалий чим менше рухався до приїзду медиків. Варто додати, що на Рівненщині трапляються випадки, коли змій виявляють у багатоповерхівках та просто серед вулиць. Втім, зазвичай це –лише вужі і ніякої небезпеки вони не несуть.

Читайте також: У селі на Рівненщині відпустили лебедів, яких взимку врятували від морозів