На водоймах Рівненщини розпочала діяти заборона вилову риби. Усе через весняний нерест. Це найважливіший період для водних жителів. Від того, наскільки успішно та вдало він мине, залежать майбутні запаси біоресурсів. Відтак, рибалити дозволено аматорам з берега та у визначених місцях. За порушення низки правил у цей період доведеться сплатити штраф. Чи знають рибалки про дозволені місця - бачила Яна Євтушок.

З 1 квітня в Україні розпочалася весняно-літня нерестова заборона. Працівники рибоохоронного патруля вирушили у рейд, щоб перевірити дотримання правил рибалками.

Відтак, під час нересту дозволяється любительський лов риби з берега в межах населених пунктів. Крім того, рибалити можна лише однією вудочкою, на один гачок. Забороняється вилов раків, підводне полювання та проведення змагань.

Аби попередити незаконний вилов водних мешканців рибоохоронці і надалі вирушатимуть у рейди. Відтак,порушників каратимуть штрафом. Він може сягнути від 34 до 680 грн. Також передбачається конфіскація снарядь лову та накладання збитків, в залежності від розміру та ваги рибини.

Читайте також: На Рівненщині паліїв сухої трави ловлять з квадрокоптером