Джерело: Рівненська обласна прокуратура
Вироком Сарненського районного суду трьох жителів Сарненщини визнано винними у незаконному видобуванні бурштину організованою групою осіб (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 240-1 КК України).

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів та у суді прокурором доведено, що організував угруповання 26-річний житель села Вири. Він координував дії членів організованої групи та вживав заходи для укриття її неправомірної діяльності. Окрім того, саме він забезпечував організацію незаконного промислу та розподіляв між членами угруповання заробіток.

Двом іншим учасникам, землякам організатора, 23 та 20 років. Вони в групі відповідали за доставку обладнання та безпосередньо займались незаконним видобуванням.

Протиправну діяльність організованої злочинної групи припинили 19 листопада 2020 року працівники Управління СБ України в Рівненській області. В обвинувачених тоді вилучили «сонячне каміння», мотопомпу, пожежні рукави та інше обладнання.

За результатами судового розгляду усіх трьох учасників угруповання визнано винними. Організатору призначено покарання у вигляді 2 років 6 місяців обмеження волі. На підставі ст. 75 КК України його звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік 6 місяців. Двох виконавців засуджено до 2 років обмеження волі, а на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Вилучений бурштину та обладнання для його видобування, рішенням суду, підлягає спецконфіскації.

Читайте також: За минулу добу рятувальники Рівненщини ліквідували чотири пожежі у природних екосистемах