Щоранку біля рівненської поліклініки на Драгоманова можна спостерігати величезні черги. Адже саме там розміщений один із пунктів тестування на коронавірус. Чому десятки людей змушені чекати та як перевіритись на ковід без черги - дізнавалася Анастасія Ковальчук.

В області діє близько 70 пунктів тестувань на коронавірус. Один із них у Рівному, на Драгоманова. Забір починається із 8-ї. Тож вранці, тут можна побачити ось такі черги. Вони утворюються через пацієнтів, каже Олег Шрам. Мовляв, люди приходять зарано чи не в призначений лікарем час.

Останнім часом коронавірус почали виявляти у все більшої кількості пацієнтів. Відповідно й тестувань медики робили більше.

Начальник обласного управління здоров'я про проблему із чергами знає. Ось як він це пояснює.

Щоб уникнути черг біля пунктів тестування можна повернути мобільні бригади. З таким проханням Олег Вівсянник звернувся до Національної служби здоров'я. Потік пацієнтів збільшився і в приватних медзакладах. Очільниця одного з таких розповідає, нині доводиться проводити більше тестувань і їм.

Для тих, хто має декларацію з лікарем в приватного закладу тест також безоплатний. Лариса Савкова розповідає, до них звертаються і люди, які роблять тест для виїзду за кордон або ті , хто не мають декларації. В такому випадку тестування вартує від восьмисот п'ятдесяти гривень.

Читайте також: У лікарнях Рівного знаходиться 288 хворих з COVID-19