Рівне - одне з небагатьох міст України, де немає сміттєвого колапсу. Проте у місті вже працюють на випередження, оскільки екологічний стан міста - один пріоритетів місцевої влади.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Рівненський сміттєвий полігон у 2028 році не зможе приймати побутові відходи. Щоб не допустити сміттєвий колапс у нашому місті - ми активно працюємо над можливими варіантами вирішення цієї проблеми.

Олександр Третяк дав доручення профільним заступникам запросити потенційних інвесторів, які займаються будівництвом сміттєпереробних станцій.

Ми розглянули пропозиції кількох компаній. Зокрема, сьогодні повторно зустрілися з однією з потужних компаній "Sater". Вони презентували свій проект. Пропонують побудувати сортувальний комплекс з подальшим виробленням електроенергії за зеленим тарифом. Ми детально обговорили технічні питання, економічну та екологічну складову.

Для мене важливо враховувати думку і фахових представників громадськості. Тому, сьогодні уповноважені компанії, які хочуть побудувати у Рівному сміттєпереробний комплекс, зустрінуться із активною громадськістю та екологами. Ми детально вивчимо їхні пропозиції та зауваження та спільно з профільними експертами - визначимо потенційного інвестора, який побудує у Рівному сміттєпереробний комплекс, - зазначає міський голова.

Читайте також: У Рівному на Духовному ранку молилися за медиків