У Рівному масово крадуть фари із елітних авто. Вночі невідомі їх знімають з іномарок. Поки жодного злодія поліцейські не впіймали, але знають чому зловмисники це роблять. Вживані фари збувають за тисячу доларів, у той час коли нові коштують вдвічі дорожче. Як вберегтись від подібних крадіжок, з'ясовував Ілля Томашевський.

Залишені у машині мобільні телефони, магнітоли, навігатори, документи та гаманці вже давно не є основною ціллю автомобільних крадіїв. Останнім часом у Рівному почастішали випадки, коли злочинці звертають свою увагу на фари елітних іномарок.

Так званому спеціалісту потрібно 15-20 секунд, аби зняти одну фару. Після чого "здобич" продають в Інтеренеті на різних сайтах. За комплект вживаних ліхтарів можна отримати близько 1000 долларів. Нові ж вартують близько двох з половиною тисяч євро. Як правило, злодії вибирають автомобілі Volkswagen Touareg, Audi Q7, Porsche Cayenne та Porsche Panamera. Особливістю цих авто є система кріплення, яка дозволяє зняти фари буквально за кілька секунд, без використання спеціальних інструментів.

Лише в Рівному із початку року поліцейські зафіксували 15 таких крадіжок з елітних автомобілів. Правоохоронці кажуть, що знайти причетних до цих злочинів важко. Адже зазвчичай це відбувається в темну пору, у місцях без освітлення та камер відеоспосереження.

Щоб не стати жертвою злочину власникам транспортних засобів поліцейські рекомендують зберігати транспортний засіб у гаражі чи на охоронюваних стоянках. Якщо немає такої можливості, то намагатися паркувати авто в добре освітлюваному місці або там, де наявні камери відеоспостереження.

Читайте також: Справу скандальної рівненської стоматологині перенесли вдруге - обвинувачена з адвокатом не прийшли на суд