Мільйон дерев за 24 години. Саме таке завдання ставлять перед собою організатори екоініціативи "Озеленення України". Дана акція пройде 10 квітня і на теренах нашої області також. Йде мова про дві тисячі триста гектарів нових дерев, які планує посадити обласне керівництво спільно з активістами та волонтерами на Рівненщині. До акції може долучитись кожен. Як та у який спосіб це можна зробити - розповість Дмитро Тригубець.

Проект "Озеленення Планети" вже незабаром стартує і на Рівненщині. Організатори акції в тандемі з обласним керівництвом, 10 квітня планують організувати висадку дорослих дерев по усій території області, таким чином долучившись до глобальної ініціативи, яка вийшла і на міжнародну площину. Людина повинна виправити усі ті помилки та шкоду, яку нанесла екології планети, внаслідок своєї життєдіяльності. Організаторка проєкту на Рівненщині Ірина Теслюк переконана, саме навколо цієї ініціативи повинні сконсолідуватись усі, кому не байдужа доля не тільки Рівненщини, а й усієї країни та планети.

Екоініціатива успішно пройшла і минулоріч. Організатори певні, окрім масштабної висадки дерев потрібно і показувати важливість даної проблеми у суспільстві та пропагувати екокультуру серед населення та насамперед молодого покоління. Мільйон саджанців за один день - така мета організаторів акції в Україні. Голова облдержадміністрації Віталій Коваль каже, територію нашої області майже на 40 відсотків займають ліси, тому важливо продовжувати та підтримувати такі ініціативи, а також берегти, те що маємо. Адже саме свідоме та бережне відношення людей до навколишнього середовища дасть можливість зберегти природу нашого регіону.

Дана акція отримала підтримку і з-за кордоном. І в різних куточках світу: від Бразилії і до Казахстану. Це дуже важливо, адже дана акція набрала глобальних обертів і саме Україна відправляє такий важливий меседж до світової спільноти про турботу до нашої природи та виправлення тих помилок, які допустили люди в наслідок своєї життєдіяльності.

Обласне керівництво спільно з організаторами даної екоініціативи спільно посадили біля стін ОДА саджанці калини, таким чином символічно дали старт акції на території нашої області. Кожен хто має намір долучитись, може висадити власне дерево та додати його до загальної мапи проєкту. Для цього потрібно зробити фото та вказати геолокацію на сайті. Дана акція відбудеться 10 квітня, як в Україні так і закордоном.

Читайте також: Рівненщина долучиться до проекту, в рамках якого висадять понад 1 мільйон дерев