Білоруська культура у Рівному. Поезія та національні пісні мовою північного сусіда звучали у переддень Святого Миколая. Це представники об'єднання "Білорусь" змагалися у конкурсі на краще знання білоруської мови.

Конкурс на краще знання білоруської мови організувало Всеукраїнське об'єднання "Білорусь" у Рівне нській області. Нині у Рівному проживає півтори тисячі білорусів. Кожен мав нагоду продемонструвати свої знання рідної мови: прочитати поезію або заспівати пісню. Голова Рівне нського обласного відділення Всеукраїнського об'єднання "Білорусь" Микола Пашкевич мешкає у Рівному вже 38 років. Рідну мову пам'ятає. Але спілкується нею рідко.

У побуті рівненські білоруси рідною мовою не спілкувалися. Частіше у сім'ях розмовляють українською або російською. Але твори білоруських письменників пам'ятають та цитують. І до конкурсу на краще знання білоруської мови його учасники готувалися заздалегідь. Не буває конкурсів без переможців. Перше місце поділили дівчата Анастасія Корнельчук та Катерина Михайленко, друге місце - Зоряна Гурська, третє місце розділили дорослі: Марина Волинець, Тамара Куропатенко та Іван Панасевич.