Доплачувати за навчання своїх дітей. Батьки вимагають, щоб вчителі віддавали 35% від своєї зарплати під час дистанційки. Відповідну петицію на сайті Президента України зареєстрували тиждень тому. Деякі батьки обурені, що їхні діти мусять навчатися онлайн дома, тому контролювати навчальний процес доводиться не вчителям, а мамі з татом. Чи заплатять батькам, з'ясовував Ілля Томашевський.

Як мінімум 2 тижні учні 5-11 класів будуть навчатися дистанційно. Проте це не радує деяких батьків. Вони вважають, що під час онлайн навчання педагоги лише надсилають їхнім дітям завдання, які доводиться пояснювати батькам. Відтак, на офіційному порталі Президента України з'явилася петиція, у якій батьки вимагають, аби їм виплачували гроші під час дистанційного навчання. Зокрема, вони хочуть отримувати 35% вчительської зарплати, бо допомагають дітям у навчанні. За тиждень таку ініціативу підписали майже 200 чоловік. Втім, у соціальних мережах це спричинило справжній "БУМ" із коментарів. Дехто погоджується, інші категорично проти.

Серед батьків рівненських школярів чимала частина незадоволені дистанційним навчанням, але впевнені це краще ніж нічого. Кажуть, що за онлайн уроки вчителям потрібно ще доплачувати.

Ця петиція не на жарт обурює і вчителів. Адже вони теж далеко не в захваті від навчання онлайн. Ба-більше, 1-4 класи продовжують ходити до школи. А це означає, що педагог повинен поєднувати дві форми. А заробітна плата залишається тією ж. Разом з тим, в школі переконані, що успіх дітей у навчанні - це спільні зусилля, як батьків, так і вчителів.

У школі кажуть, що навантаження на вчителів не змінюється упродовж всього періоду з 1 вересня. Також змін немає і по оплаті. Винятком є лише час навчання - онлайн діти можуть навчатися лише 15-20 хвилин одного уроку, далі працюють індивідуально.

Петицію на своїй сторінці у фейсбуці прокоментував освітній експерт Володимир Онацький. Він порахував скільки отримають батьки, якщо петиція набере потрібну кількість голосів. Експерт каже, що автор петиції правий, адже при дистанційному навчанні батькам доводиться більше уваги приділяти своїм дітям. І вони заслуговують на компенсацію з боку держави.

Петиція була опублікована на сайті в понеділок, 22 березня, і зібрала поки що 183-ри голоси, з 25 тисяч необхідних. У неї ще є 3 місяці, щоб зібрати необхідну кількість підписів. Якщо це станеться, то президент України Володимир Зеленський буде зобов'язаний її розглянути, і прийняти все ж рішення.

Читайте також: Відсьогодні школярі Рівного перейшли на дистанційне навчання