Джерело: Рівненська облдержадміністрація
Попри те, що Міністерство охорони здоров’я України прийняло рішення про віднесення Рівненщини до "червоної" карантинної зони, його не затвердили під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 27 березня.

Під час засідання Держкомісії з питань ТЕБ та НС до "червоної" зони віднесли лише Чернігівську область, а Рівненщина поки залишається у “помаранчевій" зоні карантину. За результатами засідання систему охорони здоров’я Рівненщини визнано як таку, що наразі справляється із навантаженням.

Цю інформацію підтвердили і в Рівненській ОДА.

Як повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, останні три дні Рівненщина за кількістю нових випадків і рівнем госпіталізації перевищує дані, що дає можливість посилювати протиепідемічні заходи. Проте, в області контрольована ситуація щодо завантаження лікарень і кисневого забезпечення.

«Система охорони здоров’я Рівненщини наразі не перенавантажена і має додаткові ресурси для надання вчасної допомоги хворим. Тому введення «червоної» зони на Рівненщині необхідно відтермінувати. Разом з тим, спостерігається нерівномірне зростання кількості нових випадків. Рівні захворюваності у Рівному та Дубно значно перевищують національні показники кількості нових випадків. Також фіксують зростання і в окремих громадах», - зазначив Віктор Ляшко.

За результатами засідання доручили на Рівненщині збільшити кількість тестувань, запровадити додаткові обмежувальні заходи на рівні окремих територіальних громад, розширити ліжковий фонд.

Нагадаємо, рішення МОЗ мало рекомендаційний характер.

Читайте також: Рівненщину віднесли до "червоної" карантинної зони