Джерело: Рівненська міська рада
До Рівного їх привіз садівник Остап Михаць з Волині. Там, у родинному саду Лесі Українки у селі Колодяжне, росте 120-річне плодове дерево. Його посадила молодша сестра письменниці - Ізидора. За словами краєзнавців, Леся Українка відпочивала та черпала натхнення на творчість у цьому саду. А груша було одне із улюблених плодових дерев родини Косачів.

Волинська журналістка Людмила Приймачук ініціювала акцію - зробити саджанці з цієї груші і поширити їх по всій Україні. Остап Михаць підтримав ідею та щепив плодове дерево. Тепер поширює "Лесину Грушу" по всій Україні.

Міський голова Рівного Олександр Третяк спільно із профільнею заступницею Мариною Кузмічовою та поціновувачами творчості Лесі Українки посадили саджанець у парку "Просвіта" на мікрорайоні Північний.

"Це надзвичайно цікава та важлива просвітницька акція, яка засвідчує духовну спадкоємність рівнян із талановитою волинянкою та її родиною. Слово Лесі Українки живе у нашій пам'яті понад сто років, а тепер і саджанець щепленого Лесиного дерева буде жити у нашому місті", - зазначив мер Рівного Олександр Третяк.

Підтримали ініціативу і учні ЗОШ №24. Вони до 150-річчя Лесі Українки записали трек про життя та складну долю письменниці. Цікаву інтерпретація творчості зачитали під час акції.

Читайте також: У Рівному презентували стародавній меч, якому близько тисяча років