Рівненщина ризикує з понеділка увійти у червону карантинну зону. Остаточне рішення прийматиме державна комісія з ТЕБ і НС вже завтра. Однак, згідно кількості нових випадків захворювання на ковід зміна кольору в області найімовірніше відбудеться. Тож на Рівненщині додаються нові лікарні, котрі зможуть приймати хворих на коронавірус.

Сьогодні минає рівно рік, як на Рівненщині вирує коронавірус. За останній день в області зафіксовано понад 550 нововиявлених випадків, померло троє людей. За добу проведено дві з половиною тисячі тестувань. З 23 березня Рівненщина перебуває у помаранчевій карантинній зоні, однак показники, що ведуть до червоної нестримно зростають.

У звязку із стрімким збільшенням кількості хворих в області додаються нові лікарні, котрі прийматимуть пацієнтів хворих на ковід.

Крім того, вже ввечері до області мають надійти 100 кисневих концентраторів на два потоки, котрі розподілять між медзакладами. Найбільше хворих нині у Рівненській міській центральній лікарні. Госпіталізовано 287 пацієнтів. 70 відсотків знаходяться у складному стані. Тож медики міста вкотре звертаються до обласної влади з вимогою перепрофілювати саме обласну лікарню.

В Рівненській обласній клінічній лікарні нині перебуває 32 пацієнта з ковідом. Більшість пацієнти з супутніми складними патологіями. Загальна кількість ліжкомісць - 80, розміщені у пульмонологічному та ревматологічному відділеннях.

Враховуючи виснаженість лікарів міської лікарні, говорить Олег Вівсянник, в профільному управлінні готові розпочати формування додаткових медичних бригад медпрацівників, з інших лікарень, котрі зможуть підміняти міських медиків. Подібну практику Міністерство охорони здоровя дозволяє.

Читайте також: Рівненщина за крок від "червоної" зони: які обмеження чекають