У Здолбунові декілька тисяч місцевих жителів залишилися без телебачення. Причиною тому, стала незаконна діяльність одного з офісів телевізійних провайдерів. Відомо, що з цього офісу нелегально ретранслювалися ефіри загальнонаціональних каналів. Як встановило досудове слідство, група з 4-ох осіб, віком від 47-ми до 75-ти років, створили юридичну особу, за допомогою якої, всупереч закону, без дозвільних документів здійснювали свою протиправну діяльність. Внаслідок чого, завдали значних збитків різним медіагрупам. Подробиці, дивіться далі у сюжеті.

До побачення телебачення. У Здолбунові майже половина населення немає змоги дивитися телевізор, оскільки місцевого провайдера підозрюють у піратській трансляції загальнонаціональних телелеканалів. Здолбунівчани обурені відключенням кабельного телебачення. Розповідають, завжди вчасно сплачували кошти за послуги, які надавала їм дана телерадіокомпанія.

Люди, яких ми опитали кажуть, що вже багато років користуються даним аналоговим телебаченням. Хто 5, хто 10 а хтось усі 15 років. Під стінами самого офісу ми зустріли місцевих, які прийшли з'ясувати чому гроші сплачені, а сигналу немає.

Ми також спробували зателефонувати, але як виявилося все дарма. На тому кінці дроту, ми не почули навіть гудків.

І не дивно, що папка вхідних повідомлень переповнена, адже люди напевне просто обривали телефон місцевого провайдера. Саме в той час, коли кіберполіція завітала в гості.

За даним фактом, правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків в офісному приміщенні звідки велась незаконна трансляція, а також за адресами проживання фігурантів справи.

З власних джерел нам відомо, що до 2017 року свою діяльність телерадіокомпанія вела законно, а що ж стало приводом переступити закон достеменно невідомо. Це покаже слідство. Наразі усім учасникам даного бізнесу загрожує до 6 років позбавлення волі. А поки жителі Здолбунова змушені шукати альтернативу, щоб знову мати змогу дивитися телевізор.

Читайте також: На Рівненщині кіберполіцейські викрили групу осіб на незаконній ретрансляції програм мовлення телеканалів