Джерело: Рівненська міська рада
Вони не завжди можуть говорити, але їм і не потрібні слова, щоб висловити та донести свої емоції. Замість слів рухи, а часто просто погляди…Особливий театр «Намисто» рівненського Палацу дітей та молоді вражає своїми постановками та доводить, що створення сприятливих умов для дітей та молоді з особливими потребами – це вже не мрія, а нагальна потреба сьогодення.

"Інклюзія є важливим вектором в стратегії розвитку Палацу дітей та молоді. Нам важливо, щоб кожна дитина, яка прийшла в стіни Палацу почувала себе комфортно під час начального процесу, - говорить директор ПДМ Ірина Первушевська. - Мені дуже хочеться, щоб всі подивилися, наскільки це активна категорія громадян нашої країни, наскільки вони хочуть соціалізуватися і наскільки вони в змозі інтергуватися в наше суспільство".

Перший виступ театру «Намисто» відбувся на сцені ПДМ під час участі у фестивалі творчості людей з інвалідністю "Парафест" у 2015 році з виставою "Ріпка на новий лад". А далі була маса виступів, які проймають до глибини душі.

І навіть у рік 2020-ому році, не зважаючи на пандемію коронавірусу, театр взяв участь у Фестивалі театрів акторів з інвалідністю «Крила online». У травні в рамках Благодійного марафону «З вірою в майбутнє» пройшли онлайн показ вистав. Далі виступ в Луцьку, онлайн участь в Міжнародну фестивалі інклюзивного театру «Шлях», та перемога у всеукраїнському театральному конкурсі «Перевтілення», вдалий виступ на Міжнародному інтеграційному фестивалі «Сонячна хвиля», м. Київ.

2021 рік розпочався онлайн участю в «Театральному гепінінгу» з нагоди 80-річчя Палацу дітей та молоді. Зараз колектив працює над постановкою пластичної вистави «Чайка на ім’я Джонатан Лівінгстон» Річарда Баха.

За інформацією Рівненської міської ради.

Читайте також: Як на Рівненщині вшануватимуть 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи