Фото ілюстративне
Відсьогодні на Рівненщині – «помаранчева» зона. Епідемічний поріг в області перевищений на 4,2%. Голова ОДА Віталій Коваль скликав термінове засідання комісії з питань ТЕБ і НС, де прописали подальші алгоритми.

«Найбільша кількість захворювань у Рівному, де лише сьогодні кількість нових випадків – 157. Крім Рівного напружена ситуація у Дубно, Костополі, Острозі, де потрібно терміново провести місцеві комісії з питань ТЕБ і НС і посилити обмежувальні заходи», - прокоментував Віталій Коваль.

Голова ОДА додав, що рішення про «червону» зону в області приймає лише Державна комісія з питань ТЕБ та НС. Разом з тим, Кабмін змінив порядок встановлення карантинних обмежень на певних територіях. Так, якщо в області - «помаранчева» зона, то вводити додаткові обмежувальні заходи на своїх територіях можуть місцеві комісії. Для цього кількість нових випадків протягом семи днів має перевищувати 70 осіб та динаміка - понад 50 відсотків нових хворих.

Також обласна комісія рекомендувала перейти на дистанційну форму навчання в закладах освіти, місцевим керівникам провести бесіди із керівниками релігійних громад щодо дотримання протиепідемічних обмежень. Контролюючим службам і правоохоронним органам доручено ввести жорсткий контроль за дотриманням обмежень, активізувати роботу рейдових груп.

За словами головного санітарного лікаря Рівненщини Романа Сафонова, ситуація в області щодня погіршується.

«Очікуємо, що найближчими днями Рівненщина увійде в «червону зону». Але ми діємо на випередження. Найоперативніше зараз має спрацювати місто Рівне, де йде надскладна ситуація», - зазначив Роман Сафонов.

Нагадаємо, на території регіонів, які ввійшли до «помаранчевої» зони, діють ті ж карантинні обмеження, що і на «жовтому» рівні. Тобто дозволяється проведення культурних і спортивних заходів, робота ресторанів, кафе, барів та їдалень, а також басейнів, спортзалів і фітнес-центрів.

Водночас запроваджуються посилені заходи контролю та діятимуть обмеження, встановлені місцевими комісіями.

Читайте також: Відсьогодні Рівненщина в "помаранчевій" карантинній зоні