Фото ілюстративне
Міський голова Рівного Олександр Третяк сьогодні в ефірі на своїй Фейсбук-сторінці закликав рівнян дотримуватись карантинних обмежень.

Про епідемічну ситуацію "з середини" повідомив головний лікар Рівненської центральної міської лікарні Кучерук Євгеній Філімонович, - пише Rivne Media.

"Кількість хворих різко росте. Хворих не легкого чи середнього перебігу, а дуже важкого - 70 відсотків пацієнтів, які поступають до нас. Я не лякаю Вас, шановні жителі міста і області. За цей тиждень у нас померло 37 пацієнтів. Ми не можемо справитись з таким напливом людей. Прошу Вас - побережіться, постарайтесь не ходити у людних місцях, тримайте дистанцію, одягайте маску, мийте руки. Все це дозволить вийти з критичної ситуації, - зазначив Євгеній Кучерук.

За його словами, зараз 178 людей знаходяться на "кисні". Киснева станція, яку нещодавно поставили, не витримує.

Окрім цього складно працювати і медикам.

Вже два випадки було, коли медсестра і лікарка втратили свідомість. Ще одна працівниця зламала ногу на робочому місці. В цих костюмах дуже важко працювати, - розповів головний лікар.

Міський голова вкотре звернувся до обласного управління охорони здоров'я з проханням відкрити обласну лікарню для хворих на коронавірус. За його словами, це допоможе зменшити тиск на міську лікарню та розвантажити її.

Читайте також: У Рівному утворилася довжелезна черга на ковід-тестування