Хресної ходи у Рівному не буде. Принаймні цими вихідними. Щороку містом на честь святкування Неділі Торжества Православ‘я влаштовують дійство священослужителі та віряни. Однак таке масове зібрання може обтяжити і так складну ситуацію із ковід. Тож до вірян усіх конфесій звернулись представники міської влади. Попросили цими вихідними не влаштовувати будь-яких масових заходів.

Нині в Рівненській міській центральній лікарні на стаціонарному лікууванні перебуває понад 200 пацієнтів хворих на ковід. 70 відсотків з них важкі. Тож міський голова Рівного Олександр Третяк зібрав на зустріч представників духовенства усіх конфесій, медиків та медичних чиновників. Згідно з останніми цифрами, Рівненщина вже перетнула жовту карантинну зону.

Не присутні на зустрічі лише представники УПЦ Московького патріархату, котрі і планували провести цими вихідними у Рівному хресну ходу. До них неоднарозово зверталися, аби масовий захід відмінили.

Усіх інших священослужителів просять слідкувати за дотриманням соціальної дистанції між вірянами, нагадувати про носіння масок та забезпечувати прихожан антисептиками. Представники духовенства погоджуються із проханням міської влади.

Вже за декілька хвилин по завершенню наради, представники УПЦ Московького патріархату все ж приїздять до міської ради.

Пізніше протоієрей Віктор Земляний повідомив, хресна хода все ж відбудеться, однак вже після Великодніх свят. 

Читайте також: На Рівненщині шість шкіл перевели на дистанційне навчання