Подав апеляцію, а потім скасував. Мова йде про водія, який скоїв смертельну ДТП. Два роки тому біля села Малушка водій легковика виїхав на зустрічну і зіткнувся з мінівеном. Двоє людей загинули. Винуватця аварії взяли під домашній арешт. Але він його порушував, тому опинився у СІЗО. Пізніше подав апеляцію, аби знову бути вдома. Але на сьогоднішньому засіданні суду - передумав. Яна Євтушок з подробицями.

Нагадаємо, у грудні 2019-го року біля села Малушка водій легковика Анатолій Зембицький виїхав на зустрічну та зіткнувся із мінівеном. Одразу загинув пасажир Олексій Гук. Через декілька днів помер водій Микола Видренко. У дружини загиблого Олени Гук після ДТП діагностували забої та переломи. Обидва транспортні засоби розбиті вщент.

Суд призначив Анатолію Зембицькому цілодобовий домашній арешт. Відтак, двічі вдома обвинуваченого не заставали. Згодом стало відомо, що це нібито слідчий давав йому дозвіл відлучитись. Втім, через деякий час горе-водія все ж відправили до СІЗО за порушення домашнього арешту. Після чого, и?ого адвокати подали апеляцію на рішення судді про зміну запобіжного.

Сьогодні, 19 березня, обвинувачений за невідомих нам причин скасував свою апеляційну скаргу. Тобто він має намір далі залишатись в СІЗО. Потерепілі, їх захисники та прокурор цьому не перечили.

Потерпілий Євген Гук каже, обвинувачений свою провину досі не визнає.

До слова, Анатолія Зембицького захищають водночас два адвокати Сергій Захожий та Олег Захарчук. Обидва раніше керували відділом розслідування ДТП Рівненського обласного управління поліції. Захищають та самі не без гріха. Відтак, у лютому цього року Олег Захарчук попався поліції п'яним за кермом автомобіля. Нам же він відмовився це коментувати.

До слова, за увесь час по справі ДТП з двома загиблими відбулося 27 засідань. Скільки їх ще буде - поки не відомо. Наступного разу справу розглядатимуть 30 березня. 

Читайте також: На Рівненщині правоохоронці вилучили понад 240 кілограмів бурштину вартістю два мільйони гривень