Джерело: Рівненська міська рада
Нове лабораторне обладнання для ПЛР-діагностики та визначення інших інфекційних хвороб запустили в роботу у Центральній міській лікарні. Саме обладнання закупили за кошти з державного бюджету, а ремонт відділення та реактиви закуплені за кошти лікарні.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської міської ради.

"Нова лабораторія дає можливість проводити тестування для одночасно 96 пацієнтів.Сама діагностика займає 4-5 годин. Адже це досить кропіткий процес і необхідно дотримуватися усіх умов, - пояснює завідувач клініко-діагностичної лабораторії Галина Луцик. - Важливо, що це обладнання можна використовувати для діагностики не тільки коронавірусу, а й інших інфекційних хвороб, залежно від наявних реактивів".

Відкриття такої лабораторії – це важлива подія у розвитку Центральної міської лікарні та загалом для медичної сфери Рівного.

Міський голова Рівного став першим, в кого взяли забір матеріалу для дослідження в новій лабораторії і вже за кілька годин він матиме результат.

Читайте також: Учасники бойових дій зможуть вакцинуватися від COVID-19 поза чергою у разі наявності невикористаних доз вакцини