Перший українець отримав другу дозу вакцини від ковід. Тим самим завершив процедуру вакцинації від коронавірусу. Загалом в Україні щеплено від китайського недугу вже 72 тисячі людей. На Рівненщині трохи більше 2-ох тисяч. Нашій Ользі Мосійчук вдалось поспілкуватись з людьми, які провакцинувались від ковіду першими. Як вони зараз себе почувають, дивіться далі у сюжеті.

Уже як три тижні Тетяна Васечко отримала вакцину індійського виробництва Ковішилд. Спершу, розповідає, на місці введення вакцини утворилося почервоніння. Але згодом воно пройшло і жодних інших побічних реакцій у себе не спостерігала.

Решта працівників, каже, чекають коли зменшиться кількість антитіл в організмі. Оскільки лише нещодавно перехворіли на коронавірус.

До слова, окрім медичних працівників вакцинуватися можуть й воїни АТО, лідери громадської думки, представники виконавчої влади та громадські діячі. Але лише залишками вакцини. І скористалися такою послугою уже 279 осіб. А 488 охочих скористатися позачерговою вакцинацією ще чекають своєї черги.

До слова, 13 країн відмовились щеплюватись вакциною індійського виробництва Ковішилд. Серед них Німеччина, Франція, Іспанія, Данія та Норвегія. Бо у людей, які провакцинувались, почали утворюватись тромби. Щоправда наразі триває розслідування, чи саме введення вакцини призвело до виникнення таких побічних реакцій.

За вийнятком 13-ти країн, всі інші погодились щеплюватись вакциною індійського виробництва. 

Читайте також: Рік пандемії: як Рівненщина уникнула найгіршого сценарію COVID-19