Про це стало відомо сьогодні під час обласної комісії з ТЕБ та НС. Однак підприємці цього не знали. Прийшли мітингувати під стіни обласної державної адміністрації, побоюючись чергового локдауну. Виявилось - мерзли люди даремно. Рівненщину поки лишили у "жовтій" карантинній зоні. Катерина Савченко продовжить.

Майже пів сотні підприємців із плакатами та незламним бойовим духом зібралось під стінами Рівненської обласної державної адміністрації. Говорять, прийшли, адже напередодні почули інформацію: сьогодні, тут ,на обласній комісії з з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішуватимуть чи потрапляє Рівненщина у червону зону чи ні. Обурені підприємці кажуть, ще одного локдауну вони не витримають.

Люди переконують, відстоюють своє право на працю. Встановлення червоної зони карантину перш за вісе зачепить представників малого бізнесу.

Однак, переймалися люди завчасно. Незважаючи на збільшення кількості нововиявлених хворих на ковід 19, Рівненщина єдина нині у західній Україні область, яка залишається у жовтій карантинній зоні.

Розслаблятися зарано, адже сьогодні зареєстрували 433 нових випадки захворювання. Цьогоріч це найвищий показник. Тож тестування проводять і надалі максимально активно. Лише за попередню добу провели понад 4 тисячі досліджень.

Поділ території на кольорові карантинні зони встановлюють не в містах чи областях. Залежно від епідеміологічної ситуації вердикт виносить державна комісія ТЕБ та НС.

Динаміка кількості хворих зростає, тож чи змінить Рівненщина "колір", багато в чому залежить від дотримання усіх карантинних вимог та обмежень чи не кожним мешканцем області. 

Читайте також: На Рівненщині поширюють неправдиву інформацію про "червону" зону, - ОДА