Сміттєвози є, а сміття не вивозять. А якщо вивозять, то невчасно. З такою інформацією до телеканалу "Рівне 1" часто звертаються містяни. Ми вирішили перевірити і дізналися, що вже у цьому році плата за вивезення сміття для населення може суттєво зрости. Чому, дивіться далі.

Час вивезення сміття у Рівному збільшився вшестеро. Якщо раніше це займало 5-7 хвилин, то через нещодавні снігопади, а зараз – ожеледицю – інтервал збільшився до 30 хвилин, повідомив в ефірі Радіо ТРЕК міський голова Олександр Третяк. І додав КАТП практично не має своїх сміттєвозів, здебільшого машини – в оренді. Чи справді це так ми вирішили перевірити. для цього написали інформаційний запит. У відповідь отримали що у період з 2010 по 2020-ий рік підприємством закуплено 15 одиниць техніки, з яких 8 - сміттєвози. Підтверджує це вже у відео інтерв'ю новий керівник КАТП 1728 Сергій Марчук.

Дійсно підприємство орендує 6 сміттєвозів. Проте при наявності 11 власних автомобілів для вивезення сміття говорити що в КАТП як це зробив новообраний міський голова Рівного Олександр Третяк практично немає власних сміттєвозів як мінімум неетично. Проте проблеми у КАТП справді каже його очільник, адже останній раз тариф затверджували у 2018-му, а вартість паливо-мастильних матеріалів та звичайнісінька інфляція з того часу неабияк виросли.

Погоджується з тим що потрібно піднімати тариф і ексдепутат міської ради Назарій Поліщук. Каже КАТП 1728 при нинішньому тарифі просто не вибереться з боргової ями.

Нагадаємо що в лютому через колапс на дорогих міста спричинений великими сніговими опадами багато рівнян скаржилось на невчасний вивіз сміття.

Проте заметілі пройшли а люди продовжують скаржитися. Назарій Поліщук каже, для того щоб був лад у місті потрібно.

Нагадаємо новий керівник КАТП 1728 Сергій Марчук є чоловіком депутата від партії "Рівне разом" Катерини Марчук.

Читайте також: У Рівному хочуть створити міську програму з інклюзії