800 гектарів лісу вирубали у Рівненському районі. У селі Хотин відбувається масова рубка дерев. Селяни у розпачі. Кажуть, їхнє місце відпочинку щодня все більше знищується. Не розуміють хто це робить. Як виявилось землю взяла в оренду столична фірма і нібито має на меті вирощувати тут коноплі. Але чи має право рубати ліс, з'ясовував Ілля Томашевський.

Село Хотин. Місце, яке приваблює жителів Рівненщини у будь яку пору року. Поміж місцевого кар'ру та лісу, тут знаходиться база відпочинку. Проте лише за декілька метрів звідси відбувається масштабна вирубка дерев. Помітив жахливу картину рівнянин Богдан Колішко. Чоловік час від часу приїздить сюди, аби насолодитися природою. Проте, навідавшись знову, був шокований.

Упродовж кількох місяців, люди кажуть, тут безперервно працювала техніка. В результаті, на землі лишилися купа колод молодої сосни. Ба-більше у цій місцевості під сокиру поклали майже 800 гектарів дерев. Проте, для чого, достовірно ніхто не знає.

Однією із основних версій, цю землю взяла в оренду фірма Генероус ленд. Вони заклали договір із власниками земельних паїв, аби вирощувати коноплі. Цю версію підтвердив і голова Городоцької сільської ради, на території якої і відбуваються ці роботи.

Дізнатися бодай щось про цю фірму поки не вдалось. У департаменті агропромисловго розвитку кажуть, що підприємсвто лише нещодавно зареєструвалося. Проте, там зазначають, що нічого протизаконного не відбувається, а можливо й навпаки, земля нарешті буде використовуватися по призначенню. Адже територія господарських паїв, не може бути зарощею лісом.

Відтак, як зазначають у сільській раді Городка, орендар уклав угоди із власниками паїв. Вони спільно і домовляються, куди подіти деревину, яку вже зрубали на цій території. На разі, що робити із колодами не вирішили, тому вони лежать просто неба на землі.

Читайте також: Рівне ризикує потрапити у червону зону, оминувши помаранчеву