Холодильник – найголовніша річ на кухні: якість харчування й витрати на їжу залежать насамперед від нього. Ринок цих приладів в Україні дає змогу обрати найкращу модель саме під ваші потреби.

Ми звернулися до фахівців інтернет-магазина побутової техніки Eldorado, щоб ті порадили, на чому зосереджуватися, купуючи великий холодильник для сім’ї з п’ятьох чи більше осіб.

Для запасистих родин

Місткість актуальних моделей сягає 800 куб. літрів. Навіть сім’я із 7–8 осіб легко забезпечить себе потрібним запасом продуктів, якщо придбає холодильник достатнього розміру. До того ж корпус пристрів стає дедалі меншим, тому вони потребують мінімальної площі в кухні чи їдальні.

Зверніть увагу на місткість морозильної камери. Якщо зазвичай ви купуєте вдосталь м'яса чи риби, або заморожуєте овочі й фрукти на зиму, вона повинна бути досить просторою. До того ж влітку в ній можна швидко охолоджувати питну воду, щоб із задоволенням тамувати спрагу.

Полички, що виймаються й складаються, дають змогу зручно розмістити каструлю чи банку будь-якого розміру.

До речі, дверцята залежно від планування вашої кухні можна перевісити на лівий чи правий бік. Це допоможе зберегти ще кілька сантиметрів у їдальні, щоб користуватися холодильником було ще комфортніше.

Ефективне зонування простору

Сучасний холодильник поділений на різні за розміром зони – так зручніше розміщувати все необхідне й забезпечити оптимальні умови зберігання кожного продукту.

Найпоширеніші відсіки:

  • фреш-зона. Майже в кожній родині є діти або люди, які потребують лише найсвіжішої їжі. Для них розробники презентували так звані “фреш-зони”: там краще тримати овочі й фрукти – особливий мікроклімат у таких спеціальних відсіках збереже їхню користь і смак;
  • відділення для пляшок. Щоб скляні посудини було зручно брати й зберігали максимально безпечно, віддайте перевагу моделям саме з цією опцією;
  • окремий відсік для яєць буде розумним рішенням для кожного, хто споживає цей продукт. Яйця надійно зафіксовані у вічках відділення, тому випадково зронити їх буде складно.

Вважається, що холодильник, в якому достатньо вільного простору, працює ефективніше, тож хочете зберегти свіжість їжі якнайдовше – обирайте місткість камери із запасом.

Надавайте перевагу енергоефективній техніці

Сучасні холодильники пропонують різні класи енергоощадження. Дехто вважає, що цей параметр можна ігнорувати, проте постійна робота пристрою істотно впливає на комунальні платежі. Зверніть увагу: що більше плюсів стоїть біля літери А, то менше енергії споживатиме пристрій.

Найекономічніші варіанти коштують досить дорого, проте за рік вони повністю компенсують різницю вартості зі звичайними моделями.

Віддавши перевагу камері з підтриманням технології NoFrost, ви також істотно заощадите, адже відсутність льоду в холодильнику зменшить споживання енергії.

Складіть список своїх вимог і сподівань від пристрою, вивчить тренди і технічні фішки й обирайте кухонного помічника з розумом.

Читайте також: Постільна білизна: модні тренди-2021