9 мільйонів 300 тисяч гривень. Саме таку суму станом на 15 березня заборгували ФОПи "Рівнеоблводоканалу". Через що злісних неплатників вони відключають від послуг водопостачання. Сьогодні почали це робити. Не всі керівники підприємств були раді зустрічі з працівниками "Рівнеобводоканалу". Чому - знає Ольга Мосійчук.

Це кадри території підприємства, яке розташоване за адресою вулиця Михайла Старицького. І такий рівень води тут утворюється кожного разу після опадів. Тому на теплу зустріч представників цих установ годі було й очікувати.

Але ще до недавнього часу усі рахунки щодо послуги водовідведення підприємство сплачувало сумлінно. Перестали платити останні пів року. Як пояснює власник, через збитки, які вони понесли внаслідок одного із подібних підтоплень.

Винними тут вважають "Рівнеоблводоканал", який не впорався із наданням послуг щодо водовідведення. Натомість у підприємстві своєї вини не вбачають, оскільки не зобов'язані крім своїх мереж обслуговувати ще й мережі абонентів. А під час паводків та опадів усю кількість води з поверхні збирати не входить в їх обовязки.

То ж про відключення від водопостачання водоканал повідомив підприємство спершу в письмовій, а потім і в усній формі. І лише згодом, так і не порозумівшись, його працівники вирішили діяти більш радикально.

Під акцію обмежень цих послуг потрапили ще 10 підприємств міста. Із загальною сумою боргу більше 100 тисяч гривень. Сам процес відключення від водопостачання не важкий та займає до 10 хвилин часу.

Зняти її можуть лише працівники водоканалу і у випадку, коли підприємець сплатить борг. За самовільне відновлення водопостачання передбачається штраф у розмірі від 400 до 25 тисяч гривень. Що ж до підприємства, яке розташоване на вулиці Михайла Старицького із "Рівнеоблводоканалом" його власник зустрінеться вже в суді, буцім-то водоканал не сумлінно виконує свої обов'язки.

Читайте також: Маршрутні таксі за номером 65 почали курсувати краще, - Рівнерада