Не з'являлись на суди, а сьогодні попросили про зміну адвоката. У Рівному вже сьомий рік судять двох чоловік через жорстоке вбивство рівнянина. Суд першої інстанції оголосив їм вирок - 12 років. Потерпілі подали апеляцію. Вимагають для злочинців довічного ув'язнення. Втім, двоє обвинувачених не з'являються на суди, таким чином всіляко затягуючи процес. Адже вже можуть вийти на волю через "закон Савченко". Сьогодні їхню справу знову слухали в апеляційному суді. Одного з обвинувачених привезли із СІЗО. Що він розповів, знає Ілля Томашевський.

Рівненський апеляційний суд. Місце, де вирішується доля двох обвинувачених у жорстокій розправі над підприємцем Григорієм Івановим. Справа розглядається близько 7 років. Рідні загиблого, які увесь цей час намагаються почути справедливого рішення, бояться, що вбивці, затягуючи справу, не отримають відповідного покарання.

За версією слідства у 2014 році, Михайло Самарський та Дмитро Куделя вивезли у ліс Григорія Іванова. Там вони не пошкодували 65-річного рівнянина, по звірячому розправилися з тілом, не лишивши шансів на життя. Лише 6 років потому, суд засудив обвинувачених на 12 років за гратами. Але потерпілі подали апеляцію. Адже злочинці найближчим часом можуть вийти на волю через "закон Савченко".

З моменту останнього рішення, апеляційний розгляд справи декілька разів доводилося переносити, адже обвинувачені відмовлялись покидати стіни СІЗО, мовляв хворі. Потерпілі впевнені - це симуляція заради затягування справи.

Попри ці слова, судове засідання розпочалося з того, що Михайло Самарський відмовляється від свого захисника. Втім, колегія суддів вирішила для початку закцентувати увагу на відводах, що дуже не сподобалося обвинуваченим, які намагалися всіляко цьому першкоджати.

Після словесної перепалки, діло дійшло до зміни захисника. З горем навпіл суд таки задовольнив цю заяву. Проте, новий захисник Олег Маслюк, який лише минулого тижня приступив до роботи із Михайлом Самарським, не встиг ознайомитися зі справою. Тому попросив перенести засідання, аби мати трохи більше часу на ознайомлення. Рідні переконані - це нова схема затягування.

Апеляційний розгляд справи перенесли на 22 березня. До того часу обвинувачені продовжують сидіти у СІЗО. Та вже за тиждень вони мають знову повернуться до зали суду.

Читайте також: На Березнівщині унаслідок бійки 23-річний хлопець розбив голову об бетонний поріг