14 березня вулицею Соборною відбулася піша хода ветеранів російсько-української війни. Участь у марші взяли військові та родичі загиблих. Основною метою заходу було вшанування пам'яті героїв-добровольців, які поклали власне життя на захист України.

З нагоди Дня добровольця у неділю, 14 березня, центральною вулецею Рівного урочистою ходою пройшли учасники російсько-української війни, рідні загиблих, а також чимало рівнян. У руках вони тримали синьо-жовті та червоно-чорні прапори, прапори своїх підрозділів, портрети тих, хто віддав своє життя за Україну. Організаторами виступила спілка учасників бойових дій та АТО "Українська військова організація".
Сергій Пандрак "Сивий" каже, пішов воювати, бо відчував, що це його обов'язок. Тому і став на захист рідної землі, сім'ї, батьківщини та свободи свого народу.

Також додає, що під час виконання бойового завдання на сході України, втратив ліву ногу вище коліна. Росказує, живий, лише завдяки своїм побратимам, які винесли його з під ворожих обстрілів. Також інші добровольці, які були на урочистоті, розповідають, без жодних вагань пішли захищати Україну.

Віктор з позивним "Вірастюк", додав, що всі його діди і прадіди приймали участь, як в першій так і в другій світових війнах. Не минула війна, і священників, які, своїм обов'язком вважають службу на Донбасі.

Рідні військових розповідають, що цей день має дуже велике для них значення. Адже їхні чоловіки, батьки, сини, брати, ціною власного життя, виборюють свободу для України.

День добровольця, офіційно цей почали святкувати 14 березня 2017 року. Саме цього дня у 2014-му році перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон "Нові Петрівці" для формування першого добровольчого батальйону для протидії військовій агресії РФ проти України. 

Читайте також: У Рівному проходять заходи до Дня українських добровольців