Джерело: Національна поліція Рівненської області
Працівники карного розшуку, слідчі слідчого управління ГУНП області за процесуального керівництва прокуратури викрили групу осіб на зловживанні службовим становищем і незаконному заволодінні дизельним паливом для заправки залізничного рухомого складу.

У результаті проведення комплексу розшукових заходів, у чіткій взаємодії працівників оперативних підрозділів та роти поліції особливого призначення 13 березня на залізничному перегоні в межах Рівненського району поліцейські застали на «гарячому» двох жителів Рівненського району та трьох працівників залізниці, які діючи за попередньою змовою, із корисливих мотивів, заволоділи 600 літрами дизпалива шляхом штучного заниження розходу палива та зливу його із ємкостей тепловоза.

Під час проведення невідкладних обшуків у транспортних засобах зловмисників у салоні двох автомобілів "Volkswagen" поліцейські виявили та вилучили 20 ємкостей по 30 літрів кожна із рідиною із характерним запахом дизельного палива.

Крім того, на підставі ухвали суду правоохоронці провели 13 санкціонованих обшуків за місцем проживання, зберігання викраденого і роботи фігурантів кримінального провадження, за результатами яких вилучено ще 10 полімерних ємностей та одну 100 літрову із рідиною з характерним запахом дизельного палива, чорнові записи, майже 50 тисяч гривень, обладнання для здійснення незаконної діяльності, засоби зв’язку, документацію та інші речові докази у справі. Слідчі слідчого управління також вирішують питання про накладення арешту на три транспортних засоби зловмисників.

За фактом розтрати та привласнення майна, вчинене за попередньою змовою групи осіб, шляхом зловживання службовим становищем, триває досудове розслідування за частиною 3 статті 191 КК України. У рамках кримінального провадження встановлюються інші особи, причетні до скоєного злочину. Слідчі дії тривають.

Читайте також: Пожежа в багатоквартирному будинку у Сарнах: четверо мешканців врятували, дванадцять евакуювали