Джерело: Рівнеобленерго
Енергетики Млинівського РЕМ облаштували нові домівки для птахів – минулого тижня два спеціальні безпечні кріплення на електроопорах облаштували у с. Вербень.

Про це повідомляє "Рівнеобленерго".

Минулоріч таких безпечних гнізд було виготовлено та вставновлено - 58 у всіх районах Рівненщини, а найбільше - на Дубровиччині, Зарічненщині, Сарненщині.

"Такі металеві кріплення, що встановлюються вище рівня електромереж - не лише турбота про птахів, а й попередження аварійних відключень. Адже, небезпечне розташування пташиних гнізд, безпосередньо на опорах, спричиняє пошкодження електромереж, аварійні відключення, становить загрозу для життя населення у разі обриву мережі, а також для самих птахів", - кажуть в "Рівнеобленерго".

До слова, у 2020 році енергетики мали багато звернень від споживачів з проханням убезпечити пташині гнізда саме у їхньому населеному пункті на певній вулиці. Тож до кінця березня 2021 року цех по ремонту обладнання планує виготовити ще 15 металевих пристосувань для лелечих гнізд, які встановлюватимуться працівниками ПрАт "Рівнеобленерго" в різних куточках області.

"Чекатимемо на приліт пернатих новоселів".

На фото – гнізда лелек у с. Вербень та встановлення каркасів працівниками Зарічненського РЕМ.

Читайте також: У рівненському зоопарку з'явилися нові мешканці (ВІДЕО)