6 годин тривало пленарне засідання сесії міськради. Футбол, новий департамент, крадіжка землі у Рівного та бажання депутатів відчути себе справжніми ораторами. Це далеко не весь перелік того, що відбувалося у сесійній залі. Наша знімальна група була на сесії від дзвінка до дзвінка, а Павло Невесенко зібрав найяскравіші моменти пленарного засідання.

Від пильного ока оператора та об'єктиву камери телеканалу "Рівне 1" не приховати нічого. Перед початком засідання міськради Віктор Шакирзян вітається з колегами з фракції Батьківщина. Катерина Марчук дивиться газету і думає, чи стане Рівне містом для молоді. Тарас Обоїста прийшов на засідання з пошкодженою рукою, а вболівальники "Вереса" принесли депутатам скриньку для пожертви на будівництво стадіону "Авангард" - цим самим вимагаючи в останніх прискорення процесу реконструкції багатостраждального об'єкту. А розпочалося все зі звернення Олега Осуховського до президента України, РНБО, Кабміну та Верховної ради аби заборонити в Україні діяльність партій "ОПЗЖ" та Партії Шарія. Ідентичне звернення пілготував Юрій Чаборай і образився, чому ж воно стоїть останнім у списку.

Врешті-решт депутати проголосували за звернення, але додали до списку партії "Опозиційний блок", "Перемога Пальчевського" та "Наші". Також міські обранці проголосували за створення нового департаменту у Рівному - інфраструктури та благоустрою. До нього увійдуть увійдуть управління транспорту і зв‘язку, а також житлово-комунального господарства.

Жвавого обговорення набуло питання, щодо привласнення землі, яка належить Рівному, Шпанівською ОТГ. Плюс до всього там прокллали газотранспортну трубу. Людмила Туровська розповідає, проблема полягає у тому, що ці земельні ділянки ділянки уже раніше виділили учасникам АТО. Втім, користуватися ними вони не можуть. Питання відклали на довивчення.

Не менш важливим було питання щодо можливої забудови на вулиці Шопена, 4. Втім депутати вирішили не віддавати земельну ділянку в оренду управалінню капітального будівництва, відтак на цій земельній ділянці вже точно не з'явиться багатоповерхівка, як повідомлялося раніше. Чинний договір оренди закінчується 17 березня, тож, аби заявник знову не спробував орендувати цю ділянку, внесли певні зміни у проєкт-рішення.

Також міський голова Рівного Олександр Третяк повідомив, що у Рівному може з'явитися гуманітарний департамент, який об'єднає в собі управління даної сфери. Втім, як завжди, за 6 годин, які тривала сесія, депутати хотіли відчути себе ораторами і більше говорили та кидались популістичними гаслами. І цього разу нам вдалося зафіксувати, що депутатка Наталія Майорова використовує ноутбук не для ігор, а для роботи під час сесій. 

Читайте також: Сесія міської ради від 11.03.2021 (ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ)