Руйнівне сусідство. У Рівному в багатоповерхівці на Проспекті Миру, 19 на першому поверсі розміщені заклади громадського харчування та магазини. Орендарі приміщень встановлюють кондиціонери, вентиляційні труби, додаткові входи та виходи. Люди, котрі мешкають у будинку, обурені, говорять їх будинок перетворюють у решето, поволі руйнуючи.

Пятиповерхівка на Проспекті миру, 19. Останні 20 років на ній, як гриби після дощу виростають кондиціонери, вентиляційні труби, з'являються нові входи, виходи, прибудови. Від такого сусідства мешканці будинку не у захваті.

Чи не щомісяця орендарі та власники, за словами місцевих розгортають якісь будівельні роботи, а усе це загрожує руйнуванню самого будинку, який звели понад 50 років тому.

Мешканці будинку неодноразово зверталися до чиновників та профільних управлінь, щоб зрозуміти законність реконструкцій у їх пятиповерхівці.

Заважає шум від пристроїв, що розміщені на будинку. Вони зі слів мешканців працюють цілодобово. Чаша терпіння переповнилася, коли одні з орендарів два дні тому вирішили встановити під вікнами будинку так звані холодильні установки.

Саме ці орендарі приміщення, а їх декілька, вирішили влаштувати збори мешканців. Кажуть, ніякої холодильної установки тут вже не буде. А винаймають вони приміщення лише впродовж місяця, тож відповідати за своїх попередників та сусідів підприємців не можуть.

Говорять хочуть віднайти діалог з людьми і у вирішенні проблеми шуму від їх вентиляційної труби.

Втім, пан Андрій не єдиний орендар приміщень на першому поверсі будинку. Першим поверхом володіє товариство "Тритон", з одним із його співвласників нам вдалося поспілкуватися телефоном.

Представники міської влади говорять, про цю ситуацію знають.

Люди сподіваються, що замкнене коло нарешті розірветься, та контролюючі органи не оминуть з перевіркою їх будинок.

Читайте також: У Рівному облаштували інтерактивну кімнату пожежної безпеки