Нагадаємо, майже 9 років тому рівнянку Зінаїду Римчук знайшли мертвою в оселі її сина. Тіло жінки виявили вогнеборці. Як виявилося, під банальну пожежу зловмисники намагалися замаскувати вбивство. Суди по цій справі тривають і досі. На черговому засіданні побувала Яна Євтушок.

У серпні 2012 року у помешкання родини Римчуків проникли злодії. Вони пограбували та задушили рівнянку. Потім намагалися замаскувати злочин, влаштувавши пожежу.

Сьогодні, 10 березня, відбулося чергове засідання суду. Нагадаємо, вже 9 рік поспіль обвинувачені у вбивстві Павло Глобін та Павло Матюк знаходяться у СІЗО. Відтак, цього разу на розгляд справи не з'явилися потерпілий (син вбитої) Євген Римчук та одна із присяжних. Тож прокурор запропонував перенести засідання, і крім того подав клопатання до суду, продовжити строк тримання під вартою.

Щоправда, обоє обвинувачених з цим не погодились. Ба більше, усе засідання вони всіляко проявляли неповагу до учасників суду. Відтак, Павло Матюк нарікає, що його клопотання не розглядаються. А ті, що подає прокурор, містять у собі неправдиву інформацію.

Опісля висловлювань обвинувачених, суд відправився до нарадчої кімнати. І ухвалив: продовжити термін тримання під вартою Павла Глобіна та Павла Матюка на термін 60 діб.

Так чи інакше судові засідання тягнуться вже 9 рік поспіль, а обвинуваченим досі не винесли вирок. Наразі засідання призначають по кілька разів на тиждень. Бо через колекцію клопотань, яка щоразу поповнюється, їх знову і знову переносять. 

Читайте також: У Дубні загорівся легковий автомобіль