207-ма річниця. У Рівному та у всій Україні відзначають день народження Тараса Шевченка. Заходи щодо вшанування пам'яті митця проходять не лише на міській площі, а і у навчальних закладах. Як святкують день народження українського генія у одній зі шкіл міста - дізнавались наші журналісти.

Тарасу Шевченку - двісті сім. Класика української літератури через понад півтори сотні років після смерті цитують у рівненських школах.

Вчителі розповідають, заходи до дня народження Тараса Шевченка є традиційними та проводяться щороку.

Крім того проводять і конкурс читців-декламаторів творів відомого поета. На ньому школярі не лише вшановують пам'ять митця, а й отримують нагороди за найкращий виступ. Цьогорічний переможець - семикласник Ілля.

Окрім загальношкільних заходів, у всіх класних колективах школи відбулися години спілкування "Низький уклін тобі, Тарасе", де вчителі розповідають дітям про Кобзаря. Любов до лірики генія прививають змалку.

Доки маленькі українці та українки вчать твори Кобзаря, цікавляться різноманітними подробицями його життя та проводять заходи до вшанування поета у своїх навчальних закладах, безсмертний геній в Україні забутим не буде. 

Читайте також: Рівненські школярі сьогодні декламували вірші видатного Кобзаря