До школи через залізничні колії. Саме так мешканці Басового Кута дістаються до 14-тої школи. Збудувати підземний перехід, який би сполучав Дворецьку та Малорівненську вулиці, планували ще з 2018 року. Місто виготовило проект, закінчити роботи планували у цьому році. Щоправда будівництво підземного переходу так і не розпочалось. Чому розповість Ольга Мосійчук.

За руку з четвертокласницею та з вихованцем дошкільного закладу Ірина неодноразово упродовж дня змушена переходити через залізничні колії. Тому перед виходом з дому обов`язково нагадує малечі правила дорожнього руху.

Аби дістатися до школи цією дорогою Ірина витрачає до 10 хвилин. Якщо ж іти в обхід - це займає, каже, в двічі більше часу. Тим більше, додає мама уже інших учнів, маленьким дітям важко 30 хвилин витрачати на дорогу.

В НВК №14, куди щоранку й прямують учні через колії, про проблему знають. Кажуть, до влади з цього приводу зверталися ще у 2007 році, коли школа знаходилась у старому приміщенні.

У 2018 році місто розробило проект будівництва підземного переходу між вулицями Дворецька та Малорівненська. Коштувало на той час це більше 18 мільйонів гривень. Які спільно мали виділити місто та залізниця.

Згідно перспективного плану розвитку міста будівництво тунелю мало б завершитися у 2021 році. Щоправда роботи так і не стартували, адже не було коштів. Анатолій Чугуєвець запевняє зробить усе можливе аби гроші на цей перехід у міському бюджеті таки знайшли. В управлінні капітального будівництва телефоном повідомили, що проект даного будівництва у них є. Чекають лише фінансування.

Читайте також: Чи запровадять жорсткі карантинні обмеження на Рівненщині?